Citronová šťáva má široké využití

  • Citronová šťáva má široké využití

    31. 3. 2022 By 0 comments

    Ovoce je zdravé v jakékoliv formě – když ho sníme, i když ho vypijeme. V obou případech je důležité zachovat cenné vitamíny a ovoce i šťávu konzumovat nejlépe čerstvé. Ovocnou šťávu pijeme často namísto sirupu, protože šťáva je bez přidaného cukru, na rozdíl od sirupu, který přidané cukry často obsahuje. Pokud máte rádi ovocné šťávy, určitě oceníte možnost mít je kdykoliv k dispozici, aniž byste si je museli připravovat sami.

    citronová šťáva

    Citronová šťáva 100
    Tato luxusní citrónová šťáva je 100%, a opravdu se nedá pít samotná, ani se to nedoporučuje. 🙂
    Nenajdete v ní přidaný cukr, pouze čistou citronovou šťávu ve vysoké kvalitě.

    Kam s ní?
    Jak už jsme si řekli, můžete ji ředit vodou a pít místo sirupu. V létě vás příjemné osvěží a dodá vám novou energii. Citron působí jako vzpruha, a proto se nejvíc používá v létě. V zimě vás zase potěší jako šťáva do čaje, protože má protizánětlivé účinky, a je díky vysokému obsahu vitamínu C vhodným prostředkem na podporu imunity.

    Proč zrovna citron?
    Citrony jsou hojně používány nejen k jídlu a pitím ale i v kosmetice a dokonce i při úklidu. Mezi největší zdravotní benefity pití citronové šťávy patří zejména jeho schopnost pomáhat proti překyselení organismu. Je to sice paradox, ale pokud váš často pálí žáha, vyzkoušejte pomoc v podobě pití citronové šťávy.
    Díky vysokému obsahu vitaminu C působí jako antioxidant, a pomáhá bojovat proti stárnutí organismu.
    Pozor: vyvarujte se nadměrného http://danovky.cz/cs/cesty-k-rychlejsimu-vraceni-nadmerneho-odpoctu pití této šťávy, můžete si poškodit zubní sklovinu.

    citrony na stromě

    Citron má svou nezastupitelnou úlohu v kuchyni. Používá se do omáček, polévek, najdeme ho v koláčích, polevách, bábovkách, a jedním z nejoblíbenějších pokrmů z citronu je zmrzlina. K tomu všemu se používá právě šťáva. Mějte ji doma vždy při ruce – i když zapomenete koupit citrony, i tak budete mít z čeho vařit.
    Citronovou šťávu zkrátka využijete snad denně, proto mějte naši šťávu vždy v zásobě. Skladujte ji v lednici a spotřebujte do měsíce.

To Top